Waarom nu een boek over leiderschap?

Leiderschap maakt het verschil tussen voortgang en doormodderen, tussen besluitvaardigheid en aarzelen, tussen nadenken en maar wat doen, tussen
samenwerken en onderlinge verdeeldheid. Al eeuwenlang. Ook in deze tijd maakt leiderschap het verschil. Als nooit tevoren is duidelijk dat leiderschap op alle niveaus een lastig vak is, in teams, afdelingen, bedrijven, landen, werelddelen.
Deze tijd vraagt om een nieuwe helderheid over wat leiderschap in wezen is. Het lijkt ook wel alsof in elke tijd opnieuw ontdekt moet worden wat leiderschap is,
dus ook nu weer. Als we bijvoorbeeld de traditionele definities van leiderschap leggen op de leiders van vandaag, en de uitdagingen van vandaag, kunnen we stellen dat of de leiders of de definities niet kloppen.

waar-gaat-het-boek-over-comicbook

Waarom een stripboek?

Het leren van vandaag vraagt om een andere aanpak dan het leren van gisteren: van oudsher was leren – ook het leren over leiderschap – tekst georiënteerd. In
toenemende mate blijkt dat leren zich steeds meer via beelden en verhalen, dus door het inzetten van visuele middelen en via de verbeelding, voltrekt.

Vandaar dat wij hebben besloten om de rode lijn van deze leiderschapslessen in de vorm van een stripverhaal te gieten. Zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Over de auteurs

Drs. Donatus Thöne, Prof. Jan de Vuijst en drs. Stance Rijpma zijn werkzaam als coach en consultant, hebben meerdere boeken geschreven. Hun laatste gezamenlijke boek is Zorgen voor professionals. Praktische tips in moeilijke tijden, een handleiding ter ondersteuning van zorg professionals in tijden van Corona.
Zorgen voor professionals is in 9 talen vertaald, 60.000 keer gedownload, 10.000 keer geprint en heeft 30 dagen in de top 10 van managementboeken gestaan.
Daar staat tegenover dat bepaalde concepten wel eeuwigheidswaarde lijken te hebben: leiderschap gaat over mensen en hun samenwerking, richting, er zit altijd ook een element in van persoonlijk leiderschap, zelfreflectie is een bepalende kwaliteit.
Dit boek helpt iedereen te ontdekken welk leiderschap vandaag de dag nodig is en welke leider zij zijn en kunnen worden. Omdat het goed is wat leiderschap nu wel en niet inhoudt.
inkijkexemplaar
inkijkexemplaar